Τα ψάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα

Τα ψάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα

Ευτυχία; Επιτυχία? Μεγάλοι στόχοι; Τι είναι αυτό που μετράει στη ζωή;

“Τι θα ήθελα να πω στα παιδιά μου σήμερα, αν δεν είχα πια την ευκαιρία να το κάνω αύριο;” αναρωτιέται μια μέρα ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ Σεμπάστιαν Φίτζεκ – και αποφασίζει να αντιμετωπίσει υπαρξιακά ζητήματα. Σε συναρπαστικά προσωπικά επεισόδια, μας λέει τι είναι σημαντικό στη ζωή και πώς μπορεί να πετύχει μια ευτυχισμένη ζωή.

Το “Ψάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα” είναι η πολύ προσωπική παρακαταθήκη ενός πατέρα στα μικρά παιδιά του – και ένα βιβλίο για όποιον αναζητά στήριξη και θέλει να διαβεβαιώσει τον εαυτό του για τις αξίες που είναι σημαντικές γι’ αυτόν.

“Ο Αϊνστάιν είπε κάποτε:

Όλοι είναι μια ιδιοφυΐα! Αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από το αν μπορεί να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο, θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας ότι είναι ηλίθιο.”

Και θα προσθέσω: Αντίθετα, μην αφήνετε τους άλλους να σας εμποδίζουν να σκαρφαλώσετε σε ένα δέντρο μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν ότι είστε ψάρι. Μην ακούτε αυτούς που σας λένε: “Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν μπορείς!” Γίνετε ψάρια που θέλουν να σκαρφαλώσουν σε δέντρα.”

Sebastian Fitzek

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

20.03.2019

ΣΕΛΙΔΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες

Φορτώστε περισσότερα

Τα θρίλερ του Fitzek κόβουν την ανάσα, γεμάτα άγριες ανατροπές.

Harlan Coben, συγγραφέας μπεστ σέλερ

Ο Sebastian Fitzek είναι απλά καταπληκτικός. Ειλικρινά ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσω να δημιουργήσω αγωνία και ανατροπές στην πλοκή με τον τρόπο που μόνο ο Σεμπάστιαν μπορεί. Ένας πραγματικός δάσκαλος της τέχνης του.

Chris Carter, σεναριογράφος και συγγραφέας