Μίμικ

Μίμικ

Μη φοβάσαι τίποτα!
Μόνο τον εαυτό σου…

Μια μικρή σύσπαση στη γωνία του στόματος, μια απειροελάχιστη αλλαγή στην κόρη του ματιού, αυτά της αρκούν για να «διαβάσει» τον πραγματικό εαυτό κάποιου…

Η Χάνα Χερμπστ είναι η πιο έμπειρη ειδικός στην ερμηνεία των εκφράσεων του προσώπου στη Γερμανία. Ως σύμβουλος της Αστυνομίας, έχει βοηθήσει να συλληφθούν πολλοί επικίνδυνοι εγκληματίες.
Αλλά τώρα, καθώς παλεύει με την απώλεια μνήμης μετά από μια εγχείρηση, έρχεται αντιμέτωπη με μια τρομερή περίπτωση: Μια μέχρι πρότινος άμεμπτη γυναίκα ομολογεί ότι δολοφόνησε βάναυσα την οικογένειά της. Μόνο ο μικρός της γιος, ο Πάουλ, επέζησε.
Μετά την ομολογία της, η μητέρα δραπετεύει. Ψάχνει τον γιο της για να ολοκληρώσει την «αποστολή του θανάτου» της; Η Χάνα έχει μόνο το σύντομο βίντεο της ομολογίας της για να βγάλει τα συμπεράσματά της. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ…

Ο Sebastian Fitzek με το νέο του μυθιστόρημα δημιουργεί ξανά την οικεία αίσθηση του φόβου και της ανατριχίλας που όλοι γνωρίζουμε στα έργα του, στήνοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα και καλοσχεδιασμένη πλοκή.
Πάνος Τουρλής, vivliokritikes.com
Ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ υφαίνει στο Μίμικ έναν πυκνό ιστό πλοκής, κινήτρων και στοιχείων προκαλώντας τον αναγνώστη σε ένα διανοητικό παιχνίδι όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται αρχικά και ένοχος μπορεί να είναι ο καθένας.
Μάρκος Καρασαρίνης, Το Βήμα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

27.12.2022

ΣΕΛΙΔΕΣ

384

Περισσότερες πληροφορίες

Φορτώστε περισσότερα

Τα θρίλερ του Fitzek κόβουν την ανάσα, γεμάτα άγριες ανατροπές.

Harlan Coben, συγγραφέας μπεστ σέλερ

Ο Sebastian Fitzek είναι απλά καταπληκτικός. Ειλικρινά ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσω να δημιουργήσω αγωνία και ανατροπές στην πλοκή με τον τρόπο που μόνο ο Σεμπάστιαν μπορεί. Ένας πραγματικός δάσκαλος της τέχνης του.

Chris Carter, σεναριογράφος και συγγραφέας